Jirkova praxe ve mlýně

25. 10. 2019

Vykročit ze školy a jít se podívat, jak vypadá výroba ve skutečnosti. Přesně tento krok se rozhodl udělat Jiří Fučík, student oboru Chemie potravin brněnského VUT. Sám se nám ozval, slovo dalo slovo a v létě Jirka nastoupil na praxi v našem mlýně ve Vojkovicích. Tady si můžete přečíst, jak to probíhalo.

Odbornou praxi jsem absolvoval ve mlýně Vojkovice společnosti PENAM. Při první návštěvě mlýna jsem si nebyl zcela jistý, co můžu očekávat, avšak ihned 
po seznámení s paní inspektorkou jakosti jsem věděl, že tato praxe bude mít velký přínos. Po vstupu do laboratoře mi byl podán souhrnný výklad jednotlivých částí vstupní kontroly obilí. Po představení laboratoře mě paní inspektorka provedla po mlýně a popsala mi jednotlivé kroky výroby mouky. První den nebylo možné, abych dělal jakoukoli analýzu v laboratoři samostatně, tudíž jsem spíše koukal paním laborantkám pod ruce a sem tam si něco vyzkoušel.

Další den praxe jsem byl přidělen na obilnou laboratoř, kde jsem se snažil naučit vstupní kontrolu přijatého obilí. Jakmile jsem byl schopen tyto analýzy vykonávat, bylo mi i paní laborantkou vysvětlena archivace výsledků a zapisování do databáze určené mlýnům. Celkově jsem byl velmi spokojený s přístupem všech v PENAMu, zejména inspektorky jakosti, která mi věnovala mnoho času a také obou laborantek. Praxe pro mě měla velký přínos.

Jiří Fučík

My jen dodáme, že jsme rádi, že všechno tak vyšlo. Více o možnostech studentů i absolventů, najdete v sekci Absolventi.

Nechcete, aby Vám unikly nově otevřené pozice? Dejte nám na sebe kontakt a my Vás budeme včas informovat.

Chci vědět první

Chcete se nás zeptat na doplňující informace? Kontaktujte nás na e-mailu penam@penam.cz

Náš tým

Naši personalisté se starají o to, aby mezi zaměstnanci šlo všechno jako po másle. A protože jim na našich lidech skutečně záleží, jdou do toho naplno. Nebojte se je kdykoliv kontaktovat.