Brožura o historii, současnosti i budoucnosti Penamu
Začínali jsme před více jak dvaceti lety jako PEkárny NA Moravě. Dnes pečeme po celém Česku, na Slovensku i v Maďarsku. Ohlédnutí za bohatou historií, vhled do současného Penamu i naši vizi "pekaře první volby" shrnuje na bezmála 50 stranách nová brožura...
Nová denní místnost na pekárně ve Zlíně
Každý rok investujeme do výrobních technologií, ale ani sebelepší stroje by nic neupekli bez šikovných lidí. Pro ně se kromě jiného snažíme udělat komfortnější a hezčí prostředí a každý rok tak přibývají nové denní místnosti...
Víc než 20 let s námi peče Tomáš, šéf expedice v Českých Budějovicích
V dnešní době bývá často zvykem spíš prací rychle proplout, než někde zakotvit. Tím spíš si ceníme těch, kteří u nás drží pekařské a mlynářské řemeslo a jsou věrní naší firmě...
Oceňujeme dárce krve
Bez dárců krve by lékaři nemohli zachraňovat lidské životy, operovat, léčit, uzdravovat. Proto si v PENAMu dárců krve velmi vážíme a pravidelně je oceňujeme. A není jich u nás věřte vůbec málo...
Penamáci šili roušky penamákům
Na začátku koronové krize jsme se jako spousta dalších firem potýkali s dostupností roušek. Nebyla to pro nás úplně jednoduchá situace, protože z domova chleba neupečeme a jako potravináři navíc musíme být obzvláště opatrní...
Nábor a korona virus
I v této složité době pečeme naplno a nabíráme nové kolegy a kolegyně. Ale protože jsme potravináři, musíme být zvlášť opatrní. Proto jsme se rozhodli omezit na minimum klasické osobní pohovory, které nyní probíhají nejčastěji po telefonu...
Den chemie 2020
V únorovém kalendáři máme jedno datum vždy označené tlustou fixou. A sice Den chemie na Fakultě chemické brněnského VÚT. Je to zejména proto, že z řad absolventů této školy pochází celá řada našich kolegů, hlavně odborníků na technologii výroby pečiva a jeho kvalitu...
„Mám ideální práci“ říká Lenka, šoférka z Herinku
Když se řekne rozvoz pečiva, většina lidí si za volantem pekařského auta představí pořádného chlapa. V řadách zaměstnanců PENAMu ale najdeme hned několik profesionálních řidiček, které každý den vyráží s čerstvým pečivem na svou trasu...
Jak se u nás vyrábí vánočky?
Na podzim natáčela Česká televize v naší prostějovské pekárně jeden díl pořadu Boží dar, který diváky seznamuje s příběhy typických českých a moravských potravin...
Společná ochutnávka novinek
Protože chceme, aby lidé v PENAMu znali naše nové výrobky, připravili jsme v listopadu malé překvapení. Na každého ze zaměstnanců čekal balíček, ve kterém měl k ochutnání Toustís a Večerní banketky...